RADspeed DR

Digitalni radiografski uređaj

 

Visoka produktivnost i pouzdanost -  obilježje Shimadzu X-ray sistema

 

S više od stoljeća iskustva u proizvodnji X-ray sustava, Shimadzu stručnost je široko priznata. Shimadzu X-ray proizvodi se već godinama povezuju s legendarnom pouzdanosti, ekonomičnosti i kvaliteom u medicinskoj industriji. Shimadzu digitalni radiološki sustavi odišu Shimadzu baštinom.

 

 

Inovativni Flat Panel detektori (FPD) za povećanu raznovrsnost

 
 
Bežični detektori standardnih dimenzija kazeta omogućuju veću funkcionalnost. Bez obzira na vrstu digitalne pretrage, CXDI-70C i CXDI-80C ravni detektori pružaju veću fleksibilnost u ophođenju s pacijentom.
CXDI-70C FPD je istih dimenzija kao i standardna kazeta (35 x 43 cm) i direktno odgovara postojećim Bucky stolovima omogučujući digitaliziranje postojeće analogne radiološke opreme bez modificiranja.
 
Jednostavan za korištenje i lagan, CXDI-70C omogućuje naprednu razinu skrbi za pacijenta. U kombinaciji s modelom CXDI-80C malih dimenzija (27.4 x 35), dobiva se optimalno rješenje u pokrivenosti specijalističkih pedijatrijskih i ortopedskih pretraga.
 
Sustav  upravljanja podacima u kombinaciji s bežičnom tehnologijom je dodatni korak u ubrzavanju rada.
 
 

 

 

Rezultati su vidljivi u sekundama

 

Pregled slike je dostupan odmah nakon ekspozicije. Time se brzo može potvrditi ispravnost slike. Slijedi brza distribucija slike preko mreže što omogućuje brzu dijagnozu. Ako je potrebno slikati više slika detektor je spreman za prihvat sljedeće slike u samo nekoliko trenutaka. To je postignuto vrlo kratkim ciklusom osvježavanja detektora.

 

 

 

Vrhunska kvaliteta slike

 

Bežični ravni detektori sadrže novorazvijenu staklenu podlogu s pikselima dimenzije 125 mikrona što stvara visoku kvalitetu kliničke slike s višom rezolucijom. Njegov Cezij jodid (CSI) scintilator pruža povećanu osjetljivost. Time je postignuto sniženje doze u radiografiji unatoč višoj rezoluciji u odnosu na dosadašnje modele od 160 mikrona.

 
 

Digitalna tehnologija visoke osjetljivosti

 
 

Napredna LANMIT tehnologija izrade detektora se odlikuje visokom rezolucijom i visokim kontrastom dijagnostičke slike s minimalnim izlaganjem pacijenata rendgenskom zračenju. Kristali Cezij jodida (CSI) od kojih je izrađen scintilator optimiziraju usmjeravanje svjetla za djelotvornu apsorpciju X-zraka i visoki odnos signal-šum.

   

 

 

Funkcija sofisticirane sinkronizacije čine rad sustava još lakšim.

 

Revolucionarno automatsko pozicioniranje omogućava operateru da se usredotoči na skrb o pacijentu

 

Značajka automatskog pozicioniranja je povezana s APR-ovima (anatomskim programima). Ova funkcija pomiče stropni nosač rendgenske cijevi u bilo koji položaj pritiskom na samo jedan gumb i može automatski postaviti kut rendgenske cijevi. Jednostavno pozicioniranje cijevi omogućava operateru da se usredotoči na skrb o pacijentu. Naravno, ručno pozicioniranje je također moguće što male korekcije čini izuzetno jednostavnim.

 

 

Protokoli su sinkronizirani s visokog napona generatora

 

Rendgenska cijev omogućuje vertikalni pomak od 1600 mm. Time je osigurana  dovoljna fokalna udaljenost prilikom snimanja pacijenata u ležećem položaju, ali i mogućnost spuštanja fokusa nisko kod snimanja stojećih pacijenata. Nosač cijevi je također moguće rotirati po vertikalnoj i horizontalnoj osi uz fiksno pozicioniranje pod bilo kojim kutem. To omogućuje brzo pozicioniranje kod složenih kutova za ortopedsku primjenu.
 

 

Stropni teleskpski nosač RTG cijevi s mogućnošću višestrukog pomicanja

 

Rendgenska cijev omogućuje vertikalni pomak od 1600 mm. Time je osigurana dovoljna fokalna udaljenost prilikom snimanja pacijenata u ležećem položaju, ali i mogućnost spuštanja fokusa nisko kod snimanja pacijenata u stojećem položaju. Nosač cijevi je također moguće rotirati po vertikalnoj i horizontalnoj osi uz fiksno pozicioniranje pod bilo kojim kutem. To omogućuje brzo pozicioniranje kod složenih kutova za ortopedsku primjenu.

 

 

 

Automatsko spajanje - Brzo spajanje

 

Pojedine slike se dobivaju  promjenom nagiba  RTG cijevi i pomakom detektora. Tako nastale slike se trenutno automatski povezuju kreirajući sliku uzduž cijele osi tijela.

 
 

 

 

Jednostavan za rukovanje, potpuno opremljen, inteligentan  generator visokog napona 

 
Napredno upravljanje protokolima omogućuje 800 različitih konfiguracija radiografskih parametara.

 

Sustav može pohraniti do  800 anatomskih programa. Programi objedinjuju radiografske parametre s područjem i tehnikama snimanja što omogućuje jednostavno korištenje.

 

Svaka tehnika ima 10 anatomskih regija koje se mogu odabrati, a svaka od njih ima 20 tehnika koje korisnik može podešavati. Nadalje, svakoj tehnici je moguće pridružiti 7 različitih projekcija. Nakon svake ekspozicije parametri se automatski podešavaju slijećoj projekciji. može automatski mijenjati prema sljedećem smjeru. Ova značajka je osobito učinkovita kod antomskih regija koje zahtjevaju snimanje iz nekoliko različitih smjerova, kao što je to slučaj u ortopedskoj kirurgiji.

   

 

 

Nova generacija kolimatora smanjuje rendgensku dozu za pacijenate

 

Kolimator koji omogućuje male doze sa funkcijom automatske filtracije

 

Novi kolimator može automatski promijeniti  filter u ovisnosti o snimanoj anatomskoj regiji. On pruža prednost daljnjeg smanjivanja doze bez narušavanja kvalitete slike.