Proslava 60. godišnjice sustava fluoroskopije s daljinskim upravljanjem

Shimadzu je 1961. svijetu predstavio prvi sustav daljinskog R / F (radiografskog i fluoroskopskog) sustava, a prvi takav sustav je instaliran u Osaka Prefectural Lifestyle Diseases Center (poznat kao “Osaka International Cancer Institute”). Do tada su svi R / F sustavi bili upravljani na stolu sa pacijentove strane, te je doza zračenja bila glavni problem za medicinsko osoblje. Razvojem daljinskog upravljanja R / F sustava smanjena je izloženost rendgenskog zračenja medicinskog osoblja gotovo na nulu. Ovaj novitet u potpunosti je promijenio pogled na  preglede izvršene fluoroskopijom, a "daljinsko upravljanje R / F sustavom" danas je postalo zlatni standard za  R / F sustave širom svijeta.

2021. obilježava se 60. godišnjica daljinski upravljanog sustava za fluoroskopiju.

Shimadzu je kontinuirano radio na razvoju kako bi dodatno smanjio dozu zračenja i za pacijente te je uveo mnoge inovativne tehnologije: 1992. godine rendgenske slike su digitalizirane, a doza zračenja je značajno smanjena u usporedbi s radiografijom koja koristi kazete. 2004. godine plasiran je prvi   R / F sustav u svijetu s tomosintezom koji je izvodio digitalnu više slojnu tomografiju u nižoj dozi od CT uređaja.

U 2019. godini nova tehnologija obrade slika „SCORE PRO Advance“ uspjela je postići  i smanjenje doze i oštre fluoroskopske slike. Kao začetnik daljinskog upravljana R / F sustava i proizvodnjom naprednog višenamjenskog R / F sustava SONIALVISION G4 LX izdanje, Shimadzu je  nastavio s naporima da doprinese zdravstvu i brigom o pacijentima širom svijeta, pružajući vrhunske cutting-edge tehnologije i premium proizvode.

Prekretnica Shimadzu rendgenskih i daljinski upravljanim R / F sustavima

Najnoviji model:
Sonialvision G4 LX izdanje

je vrhunski R / F sustav s izvanrednom funkcionalnošću i kvalitetom za širok raspon pregleda. Kao jedinstven sustav zadovoljava individualne i visoke zahtjeve slikovnih prikaza.

Tomosinteza - digitalna višeslojna tomografija

Višeslojne slike mogu se rekonstruirati iz samo jednog tomografskog slikanja, što zahtijeva manje vremena i manju dozu RTG-zraka od CT uređaja. Također smanjuje metalne artefakte i može se izvesti u bilo kojem položaju stola s nagibom, što omogućuje dijagnozu pod opterećenjem, stoga je tomosinteza izuzetno cijenjena u ortopediji.

 

 

SCORE PRO Advance - vrhunsko oslikavanje

SCORE PRO Advance smanjuje pozadinski šum u stvarnom vremenu kako bi naglasio samo ciljani objekt. Nudi uravnoteženu optimizaciju fluoroskopske kvalitete slike i smanjenje doze RTG-zraka. Uvelike smanjuje fluoroskopsku dozu u ERCP-u ili u pretragama koje zahtjevaju gutanje barijuma koja obično zahtijeva dugu fluoroskopiju.