RADspeed Pro EDGE

Visokoučinkoviti digitalni radiografski sistem sa povećanom funkcionalnošću

Visoka produktivnost i pouzdanost - obilježje Shimadzu X-ray sistema

S više od stoljeća iskustva u proizvodnji X-ray sustava, Shimadzu stručnost je široko priznata. Shimadzu X-ray proizvodi se već godinama povezuju s legendarnom pouzdanosti, ekonomičnosti i kvalitom u medicinskoj industriji.

Naši digitalni radiološki sustavi sadržavaju najmoderniju tehnologiju koja omogućuje produktivnost te udobnost i sigurnost za pacijenta. Novi RADspeed Pro EDGE, primjerice, nudi visoku kvalitetu digitalne radiografije i pruža korisne tehnike kao što je Tomosinteza, Auto-Stitching i Dual Energy supstrakcija koje povećavaju spektar primjene radioloških pretraga.

Pruža nove kliničke vrijednosti

Tomosynthesis (Digital Multi-slice Tomography) Tomosinteza je nova tehnologija digitalnog snimanja koja objedinjuje rekonstrukciju CT-a konusne zrake i digitalnog procesiranja slike. Tomosinteza dopušta prikaz bilo kojeg sloja unutar volumena podataka dobivenih jednim tomografskim skenom.

Fleksibilne pretrage sa slobodom u odabiru dijela tijela

Ova značajka omogućuje slikanje pod opterećenjem u stojećem položaju, ili u ležećem položaju na stolu. Prema tome, može se koristiti za skeniranje lakta ili koljena u savijenom položaju što je teško postići pomoću CT-a.

Smanjeni artefakti od metala čine tomosintezu osobito pogodnom za ortopetske primjene.

Tomografski sken se može promatrati s manje metalnih artefakata nego na CT slikama. Tomosinteza je osobito korisna kao pretraga nakon ortopedskih zahvata u područjima s ugrađenim metalnim predmetima.

Snimanje s niskom dozom

Tomosinteza omogućuje snimanje s niskim dozama. Zahvaljujući mogućnosti izbora veličine polja prijemnika i kolimaciji zrake, izlaganje X-zrakama izvan željenog područja može se potisnuti čak i kod snimanje femura, tako da nema pretjeranog izlaganja zračenju.

Automatsko spajanje - Brzo spajanje

Novorazvijeni Bucky stol olakšava dobivanje snimke velike duljine od 120 cm u ležećem položaju - to je najveća raspoloživa duljina od svih proizvođača. Bucky stativ omogućuje dobivanje slike cijele kralježnice i donjih ekstremita duljine do 160 cm. Jedna od ključnih značajki cijele RADspeed Pro serije je automatsko sinkronizirano pomicanje rendgenske cijevi s Bucky stolom ili stativom te naknadno automatsko spajanje slika..

Dual Energy Subtraction

Dual-energy subtraction koristi razliku u apsorpciji X-zraka u kostima i mekim tkivima. Proizvode se odvojene radiografske projekcije mekog tkiva i koštanog tkiva. Ovo razdvajanje se postiže sukcesivno primjenom visokih i niskih napona, a zatim pomoću odvojene obrade slika. To omogućuje pronalaženje čvorova skrivenih u mekom tkivu grudnog košaza rebara ili kalcifikata u strukturi kostiju. To je osobito korisno za dijagnozu područja grudnog koša, kao što je rak pluća.

Inovativni Flat Panel detektori (FPD) za povećanu raznovrsnost

Različiti detektori u različitim formatima kazeta pružaju maksimalnu učinkovitost za današnje zahtjeve u svakodnevnoj kliničkoj praksi. Detektori velikog formata 43 x 43 cm i detektori 34 x 43 cm za opće radiografske preglede su dostupni s Cezijev jodid (CSI) ili GOS (Gadolinij sumpor oksid) scintilatorima. Dodatno, FPD malih dimenzija 24 x 30 cm omogućuje slobodno pozicioniranje na stolu, npr za specifične ortopedske pretrage.

Funkcija sofisticirane sinkronizacije čine rad sustava još lakšim.
Revolucionarno automatsko pozicioniranje omogućava operateru da se usredotoči na skrb o pacijentu

Značajka automatskog pozicioniranja je povezana s APR-ovima (anatomskim programima). Ova funkcija pomiče stropni nosač rendgenske cijevi u bilo koji položaj pritiskom na samo jedan gumb i može automatski postaviti kut rendgenske cijevi. Jednostavno pozicioniranje cijevi omogućava operateru da se usredotoči na skrb o pacijentu. Naravno, ručno pozicioniranje je također moguće što male korekcije čini izuzetno jednostavnim.

Protokoli su sinkronizirani s generatorom visokog napona

Radiografski parametri i tehnike se mogu mijenjati na strani pacijenta kao i na zidnoj konzoli u kontrolnoj sobi. Na taj način operater može pripremiti aparat za radiografiju bez napuštanja pacijenta. Ova sofisticirana sinkronizacija teleskopskog nosača rendgenske cijevi i generatora visokog napona učinkovito iskorištava praktičnost dvostruke konzole.

Nova generacija kolimatora smanjuje rendgensku dozu za pacijenate

Kolimator koji omogućuje male doze sa funkcijom automatske filtracije

Novi kolimator može automatski promijeniti filter u ovisnosti o snimanoj anatomskoj regiji. On pruža prednost daljnjeg smanjivanja doze bez narušavanja kvalitete slike.

Izmjenjiva rešetka

Izmjenjiva rešetka u stativu i stolu omogućuje smanjenje doze što je pogotovo potrebno u pedijatriji. Vrsta rešetke je prikazana je na konzoli operatera u kontrolnoj sobi i na zalonu stropnog teleskopskog nosača cijevi.