RADspeed Pro EDGE

Visokoučinkoviti digitalni radiografski sustav s povećanom funkcionalnošću

Visoka produktivnost i pouzdanost - obilježje Shimadzu RTG sustava

S više od stoljeća iskustva u proizvodnji RTG sustava, Shimadzu stručnost je široko priznata. Shimadzu RTG proizvodi se već godinama povezuju s legendarnom pouzdanosti, ekonomičnosti i kvalitom u medicinskoj industriji.

Naši digitalni radiološki sustavi sadržavaju najmoderniju tehnologiju koja omogućuje produktivnost te udobnost i sigurnost za pacijenta. Novi RADspeed Pro EDGE, primjerice, nudi visoku kvalitetu digitalne radiografije i pruža korisne tehnike kao što je Tomosinteza, Auto-Stitching i Dual Energy supstrakcija koje povećavaju spektar primjene radioloških pretraga.

Pruža nove kliničke vrijednosti

Tomosynthesis (Digital Multi-slice Tomography) Tomosinteza je nova tehnologija digitalnog snimanja koja objedinjuje rekonstrukciju CT-a konusne zrake i digitalnog procesiranja slike. Tomosinteza dopušta prikaz bilo kojeg sloja unutar volumena podataka dobivenih jednim tomografskim skenom.

Fleksibilne pretrage sa slobodom u odabiru dijela tijela

Ova značajka omogućuje slikanje pod opterećenjem u stojećem položaju, ili u ležećem položaju na stolu. Prema tome, može se koristiti za skeniranje lakta ili koljena u savijenom položaju što je teško postići pomoću CT-a.

Smanjeni artefakti od metala čine tomosintezu osobito pogodnom za ortopetske primjene.

Tomografski sken se može promatrati s manje metalnih artefakata nego na CT slikama. Tomosinteza je osobito korisna kao pretraga nakon ortopedskih zahvata u područjima s ugrađenim metalnim predmetima.

Snimanje s niskom dozom

Tomosinteza omogućuje snimanje s niskim dozama. Zahvaljujući mogućnosti izbora veličine polja prijemnika i kolimaciji zrake, izlaganje X-zrakama izvan željenog područja može se potisnuti čak i kod snimanje femura, tako da nema pretjeranog izlaganja zračenju.

Automatsko spajanje - Brzo spajanje

Novorazvijeni "Bucky" stol za pregled pacijenta olakšava dobivanje snimke velike duljine od 120 cm u ležećem položaju - to je najveća raspoloživa duljina od svih proizvođača. "Bucky" stativ omogućuje dobivanje slike cijele kralježnice i donjih ekstremita duljine do 160 cm. Jedna od ključnih značajki cijele RADspeed Pro serije je automatsko sinkronizirano pomicanje rendgenske cijevi s "Bucky" stolom za pregled pacijenta ili stativom te naknadno automatsko spajanje slika.

Dual Energy Subtraction

Dual-energy subtraction koristi razliku u apsorpciji RTG zraka u kostima i mekim tkivima. Proizvode se odvojene radiografske projekcije mekog tkiva i koštanog tkiva. Ovo razdvajanje se postiže sukcesivno primjenom visokih i niskih napona, a zatim pomoću odvojene obrade slika. To omogućuje pronalaženje čvorova skrivenih u mekom tkivu grudnog košaza rebara ili kalcifikata u strukturi kostiju. To je osobito korisno za dijagnozu područja grudnog koša, kao što je rak pluća.

Inovativni Flat Panel detektori (FPD) za povećanu raznovrsnost

Različiti detektori u različitim formatima kazeta pružaju maksimalnu učinkovitost za današnje zahtjeve u svakodnevnoj kliničkoj praksi. Detektori velikog formata 43 x 43 cm i detektori 34 x 43 cm za opće radiografske preglede su dostupni s Cezijev jodid (CSI) ili GOS (Gadolinij sumpor oksid) scintilatorima. Dodatno, FPD malih dimenzija 24 x 30 cm omogućuje slobodno pozicioniranje na stolu, npr. za specifične ortopedske pretrage.

Funkcija sofisticirane sinkronizacije čine rad sustava još lakšim.
Revolucionarno automatsko pozicioniranje omogućava operateru da se usredotoči na skrb o pacijentu

Značajka automatskog pozicioniranja je povezana s APR-ovima (anatomskim programima). Ova funkcija pomiče stropni nosač rendgenske cijevi u bilo koji položaj pritiskom na samo jedan gumb i može automatski postaviti kut rendgenske cijevi. Jednostavno pozicioniranje cijevi omogućava operateru da se usredotoči na skrb o pacijentu. Naravno, ručno pozicioniranje je također moguće što male korekcije čini izuzetno jednostavnim.

Protokoli su sinkronizirani s generatorom visokog napona

Radiografski parametri i tehnike se mogu mijenjati na strani pacijenta, kao i na zidnoj konzoli u kontrolnoj sobi. Na taj način operater može pripremiti aparat za radiografiju bez napuštanja pacijenta. Ova sofisticirana sinkronizacija teleskopskog nosača rendgenske cijevi i generatora visokog napona učinkovito iskorištava praktičnost dvostruke konzole.

Nova generacija kolimatora smanjuje rendgensku dozu za pacijenta - kolimator koji omogućuje male doze sa funkcijom automatske filtracije

Novi kolimator može automatski promijeniti filter u ovisnosti o snimanoj anatomskoj regiji. On pruža prednost daljnjeg smanjivanja doze bez narušavanja kvalitete slike.

Izmjenjiva rešetka

Izmjenjiva rešetka u stativu i stolu omogućuje smanjenje doze što je pogotovo potrebno u pedijatriji. Vrsta rešetke je prikazana na konzoli operatera u kontrolnoj sobi i na zalonu stropnog teleskopskog nosača cijevi.